Blm 24973 – Koffert

Bild som illustrerar objekt c32-18634

Beskrivning: Rektangulär grönmålad koffert med utanpåliggande lackade träribbor påspikade. Påspikade beslag på lock och kanter. Fästen av järn för läderhandtag på sidorna. Handtagen saknas. Två läderremmar med spännen över lock och framsida. Det högra spännet löst. På framsidan stängs locket med två knäppspännen av metall, två spännen för stagning, en med hål för sprint (sprinten saknas) samt ett överfallslås, som är fästat med skruv och bult i järn. Alla spännen och lås i mässing. Järnband runt lockets sarg, svartmålat. På baksidan tre gångjärn. Invändigt är locket klätt med turkosblommigt papper med uppklistrade vykort, fotografier, frimärken och tidningsklipp. Ett foto på ägaren. Locket hålls med en styrskena. Underdelen invändigt klädd med brunt tyg (sekundärt, turkosblommigt papper under), tvärgående sargar som stöd för insats. Framsargen klädd med svart vaxduk.
Isatsen i form av en låda med lock, tygklädd på underdel och botten. Målad med grå oljefärg och svarta halvcirklar på lockets kanter. På lockets utsida två fotografier på ägaren 1918 och 1930 samt ett foto på hamnbyggnad i Amerika. Två läderspännen med metalltryckknappar för stängning. Två hål i sidorna för lyft. Gångjärnet på locket av textilband. Ivändigt ett stort och ett mindre fack. Klädd med brunt tyg som är svartmålat på överkanten. Ivändiga målningar och textilier hemmagjort.
Bilaga till samlingen: Biografi över Nils Edvin Nilsson samt förteckning över innehållet i kistan.

Objektnummer: 24973

Historik - Land: Sverige

Historik - Län: Blekinge

Historik - Kommun: Karlskrona

Historik - Ort: Karlskrona

Förvärvsdatum: 1999-12-07

Förvärvsomständighet: Inköpt

Förvärvsort: Karlskrona

Klassifikation: Trpt och kommunikation, Bärning

Antal: 1

Material: Trä, Stål, Skinn

Längd (mm): 920

Bredd (mm): 500

Höjd (mm): 590

Personrelation

Brukare: Nils Edvin Nilsson, Karlskrona

Förvärvat från: Karlskrona Auktionsverk, Karlskrona

Grupperingar


Källhänvisning

Showing qrtag"Blm 24973 – Koffert", Blekinge museums samlingsdatabas, hämtad 28 mars 2024
https://blm.kulturhotell.se/objects/c32-18634/

Kommentarer om “Blm 24973 – Koffert

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Om du har foto, video, ljudinspelning, föremål eller något annat som du vill dela med dig av, skriv gärna några rader om det. Så kontaktar vi dig!